МИСИЯТА GET DOWN


Ако просто кажем, че сме школа по Хип Хоп танци би било добър опит, ама както казват хората „не баш!”. Get Down е много неща събрани в едно. Get Down e общество от хора, събрани от любовта към живота, танците, музиката и смеха. Get Down е място, което цени и се стреми да запази Хип Хоп културата такава, каквато се е появила много преди нас, а не такава каквато ние сме си решили, че ни е удобна. Get Down е вярата, че младежите в България могат много, много повече от това да забиват носовете си в тъчскрийна всеки ден и да подражават на модата, която виждат по телевизията. Get Down е училището, в което получаваме това, което често забравят да ни дадат в класната стая. Там се учим, че здравата работа и постоянството са единственият верен път към успеха и минаване „на пряко” няма. Учим се да се състезаваме един с друг и същевременно да си помагаме да ставаме все по-добри в това, което правим. Учим се, че всеки човек е част от нещо по-голямо и думата „аз” не съществува в отбор. В същото време се учим, че отборът не е тук за да ни носи и всеки ден трябва да ставаме все по-силни и по-умни. Може би ще попитате „добре, де, а за танците нещо да кажете?”. А, да...танците просто са най-доброто и най-забавното средство, чрез което постигаме всичко това.


7
6
3
8
1
9
10

ТАНЦОВОТО УЧИЛИЩЕ


По време на заниманията танцуваме стиловете Хип Хоп, Попинг, Локинг и Хаус. Заедно с танците, учениците ни получават и даден обем знания по музика. С течение на времето, следвайки добре структурирана програма всеки танцьор получава нужната подготовка за да премине в следващата по ниво на трудност група. Летвата е поставена високо и трудът, който трябва да се положи за да се постигнат добри резултати не е никак малко. Също така всеки, който се обучава в групите знае, че никой не може да свърши работата вместо него. Колкото повече време тренират, нашите танцьори добиват качества, които им отварят нови врати в танцовото им развитие като участие в състезания, фестивали, шоута, танцови проекти и др.

Периодично най-отдадените ученици на школата получават възможността да провеждат уроци за начинаещите групи по този начин развивайки не само танцовите, но и лидерските си качества, които са важни за всеки човек. Това става както през учебният период в отделните зали, така и на летния танцов лагер, който организираме всяка година.


#КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА GET DOWN?


Запознай се с Явор Тодоров, или както му викат откакто ходеше прав под масата – Яшо. Той се занимава с танци от 7-годишен. Първоначално започва с народни танци, а по-късно се влюбва в Хип Хоп културата и танците, които вървят с нея и през 2010 г. без много да му мисли поставя основите на Get Down. Днес Яшо е един от най-разпознаваемите танцьори в българските среди, но това не го успокоява! Всяка година пътува в чужбина за да се учи от най-добрите танцьори и преподаватели в световен мащаб. Множество пъти е черпил информация директно от имена като Henry Link, Buddha Stretch, Caleaf Sellers, Loose Joint, Mr. Wiggles, Suga Pop, Popin Pete, Kite, Junior Boogaloo, Hiro и много други, а през 2015 г. е награден за най-добър ученик на престижния международен танцов лагер SDK Europe. Участвал е в танцови фестивали в страни като Франция, Испания, Италия, Полша, Чехия, Турция.

В родината си Яшо е участвал в десетки танцови представления на голяма сцена. Спечелил е множество първи места на батъли и неведнъж е бил канен на тях като съдия. Извън Хип Хоп средите това, което си струва да се спомене е, че седем години е бил асистент в първия детски танцов ансамбъл в България – „Росна китка”. Също така е и преподавател по ритмика и танци в Национална спортна академия „Васил Левски”.


 

_KPH4628-6 copy3

ОТЛИЧИЯ


За времето, в което е част от българската Хип Хоп танцова сцена Get Down в лицето на Яшо и негови ученици се нарежда на едно от челните места по извоювани отличия. Бързаме да направим малко уточнение, че школата участва само в състезания с организатори и жури, които са част от Хип Хоп танцовото общество и имат ясна представа какво правят. Ето и списък с отличията (тези, за които успяхме да се сетим).

2019 - Arte Music Festival - Best Solo Award - Яшо

2019 - Arte Music Festival 2v2 - 2-ро място - Яшо (заедно със Steady от Footprintz crew)

2017 – Kingz Of The West – 1-во място – Яшо

2015 – SDK Europe (Чехия) – Best Student – Яшо

2015 – 359 Awards 2v2 Dance Battle – 2ро място – Яшо (заедно с Реми от Footprintz crew)

2015 – Dance Empire 2v2 – 3-то място – Савина Тодорова и Симона Илиева

2015 – European Street Masters – 2-ро място – Яшо и Савина Тодорова

2015 – Get Involved 2v2 – 1-во място – Савина Тодорова (заедно с bboy Ekzarka от Sleepwalkingz crew/Pop’n’Roll)

2014 – Kremikovtzi Battle – 1-во място – Яшо

2014 – Soul Power Battle by DzH – 1-во място – Савина Тодорова

2014 – The Urban All Style Battle – 2-ро място – Яшо

2014 – Soul Power Battle by DzH – 1-во място – Яшо

2013 – Popping Battle at Flava House – 2-ро място – Яшо

2013 – Locking Battle at Flava House – 1-во място – Яшо

2013 – Underground Dance Battle 2v2 – 1-во място – Яшо (заедно с Мартин Ассев от Umove)

2012 – Urban Rising Stars 3 – 2-ро място – Яшо

2012 – Urban Rising Stars 2 – 1-во място – Яшо

2011 – Jam On It 12 – Popping 2v2 – 2-ро място – Яшо (заедно с Charley)